Zweven OK, maar denk om die derde wet van Newton

Beluister dit artikel

Veel mensen hebben grootse doelen uitgedacht. Ken je dat: onvermoeibaar zijn ze er mee bezig om die doelen te bereiken. In gedachten dan, want in actie komen is iets wat ze liever reserveren voor wanneer het huis in brand vliegt en andere zaken waar je leven bij in het spel is. Voor verdere actie wacht je beter op de hulp van het universum. Dat horen jij en ik tenminste steeds vaker de laatste tijd. Of je bent zelf een aanhanger van een van die theorieën – niet wegklikken, ik ga niets afbranden! Het Universum is hot, getuige de populariteit van The Secret en andere gegarandeerde stappenplannen tot persoonlijk succes. Zouden ze echt werken? De voorstanders zijn enthousiast. Ik heb het knagende gevoel dat er iets wezenlijks mist aan al die theorieën. En dan heb ik het niet over het spirituele, nee het gaat me om eersteklas middelbareschool natuurkunde.

EINDELOOS WACHTEN OP SUCCES?

Want dat Moment he, dat Moment waarop succes zich manifesteert. Zou dat echt vanzelf komen? Ik kan me vergissen, maar daarover hoor je mensen die The Secret op handen dragen aanmerkelijk minder. Het is afwachten lijkt het wel of het Universum genegen is haar(?) medewerking te verlenen. Zonder succes pas je de kennis blijkbaar niet goed toe.

Voor de duidelijkheid: je hoort van mij hier niet waar jij je inspiratie vandaan zou moeten halen. Of je dat uit het Universum haalt, of uit (een) God, of uit niets, daarover wissel ik graag met je van mening in een persoonlijk gesprek…

ZONDER ACTIE GEEN REACTIE – NEWTON HAD HET GOED GEZIEN

Volgens mij zit de clou in dat wachten op een reactie: zonder actie geen reactie. Newton had het goed gezien toen hij zijn natuurwetten uitwerkte en wij leerden het al in de eerste natuurkundeles. Wanneer je in je hoofd geweldige droomkastelen bouwt heeft er nog geen ACTIE plaatsgevonden van jouw kant. Ga je op een kussen heel hard zitten niet denken dan gebeurt er ook ..niets. Het Universum zal geen REACTIE geven, daar ben ik heilig van overtuigd, wanneer het bij een intentie in je hoofd blijft. Het universum komt niet zomaar voor jou in actie. That’s not gonna happen. Iets DOEN is waar het om draait, dat krijgt de zaak in beweging. De EERSTE STAP zetten in de richting van jouw droomkasteel. Het Universum als je dat zo wilt noemen reageert op wat jij doet. Zonder die eerste stap zal zich, behalve mooie gedachtes in je hoofd, hoogstwaarschijnlijk weinig manifesteren. Voor de duidelijkheid: het is natuurlijk prima wanneer je belangrijke beslissingen waar je niet op voorhand uitkomt, een tijdje in je brein te laten rondcirkelen. Vanuit je onbewuste komt dan vaak na rijp beraad vanzelf het antwoord. Dat zou ik alleen geen universum noemen.

Die eerste stap is wat alles in beweging krijgt. Zeker wanneer dat een onomkeerbare is wordt het interessant. Je maakt een keuze die leidt tot een nieuwe, grotere, stap. En dan gebeurt iets totaal anders dan je verwacht, of juist precies wat je hoopt. Wát er gebeurt, niet op voorhand te zeggen. Wel zul je dat pas gaan merken na die eerste stap. Het vliegwiel komt in beweging. Jouw droom krijgt gestalte. Je bent op weg naar succes.

Dat hele proces is boeiend en lastig tegelijk. Het kan lastig zijn, het kan zijn dat je je moet blootgeven, kwetsbaar opstellen of iets moet loslaten wat je lief is. Dat kan je tegenhouden.
Toch weet je ergens -noem het intuïtie- dat het nodig is.

VANDAAG NOG IN ACTIE KOMEN

Wat is jouw droom, je Grote Doel? Schrijf dat op en hang het bijvoorbeeld naast je bureau. En zet vandaag nog de eerste stap op weg daar naartoe. En morgen een nieuwe. Enzovoort. Anders zal het voor altijd een droom blijven.


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Heb ik het totaal verkeerd begrepen, die Secret? Kom in actie ;-) en laat hieronder jouw visie horen!

 

2 gedachten over “Zweven OK, maar denk om die derde wet van Newton

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.