zonder doelen kun je niet scoren

Ben je ook maar enigszins actief op sociale media dan zie je ze dagelijks langskomen: allerlei korte tips en trucs over slim omgaan met je tijd en je e-mail. Zelf lever ik zeker mijn aandeel hierin met de 1 of meer artikelen die wekelijks van mijn hand verschijnen. 

Het doel van mijn artikelen gaat verder dan dat je alleen de besproken tip zou gaan toepassen. Daar heb je op zich niets aan, je werk is complexer dan dat. Mijn ambitie is je juist te enthousiasmeren meer te gaan DENKEN over je werk, in plaats van vooral hard bezig te zijn. En dan wel met een helder plan en doel voor ogen. Zomaar een tip opvolgen zonder te weten waarom lijkt leuk maar levert je geen winst op. Morgen volg je een andere tip die je ergens anders opgepikt hebt met net een andere insteek en zo blijf je zwemmen. Dan kun je nog beter niets lezen…

Op internet zoeken naar de beste dakkapel maakt niet dat je die vervolgens zelf op je huis kunt plaatsen. Net zo maakt het opvolgen van 1 timemanagement tip je nog geen kampioen in slim werken. Zorg eerst dat je voor jezelf doelen helder waar je naartoe werkt. Kleine voor de korte termijn, grotere voor de komende paar jaar. En dan uitvogelen hoe je die doelen kunt bereiken. Liggen ze rondom het verhogen van de persoonlijke productiviteit in je werk? Dan heb je er veel aan door mijn artikelen de komende tijd bij te houden. Is die productiviteit niet een van je grootste uitdagingen, focus je dan op wat er wel toe doet.

Zonder doelen kun je nu eenmaal niet scoren.

Wanneer je weet wat je wilt (en mijn gratis 10-daagse audiocursus helpt je daarbij) helpt het om dagelijks meerdere keren kort na te denken over je werk: ’s ochtends in plaats van direct op je volle mailbox aanvallen juist bepalen wat het meest er om vraagt nu gedaan te worden. Waarin ga jij vandaag het verschil maken in je werk?

Door kort denkwerk  OVER je werk door je werkdag heen wordt het veel makkelijker nee zeggen tegen wat je geen energie geeft, wat je niet zou moeten doen, en wat een ander beter kan (delegeer!). Werk je in een team dan leidt dat korte denkwerk al snel tot een veel beter functionerende groep mensen die daardoor ook meer plezier in hun werk krijgen.

Uiteindelijk bespaar je tijd, kun je eerder naar huis of krijgt je werk veel meer impact. Of alle drie.

Is je doel om grip op je inbox en je werk te krijgen dan heb je een plan nodig. Een plan om je inbox leeg te krijgen en te houden, een plan om je werk goed te organiseren. Ik bied je zo’n plan, bijvoorbeeld via online training. Mijn regelmatige artikelen bieden je al kijkje op hoe je dat het beste aanpakt. Steeds krijg je een andere invalshoek waardoor het plan erachter meer kan gaan leven. Volg je mij een paar jaar dan zie je in alle artikelen heel veel langskomen waar je je voordeel mee kunt doen. Echter via losse artikelen duurt het leerproces erg lang en is het ook niet mogelijk om goed mijn kennis over te dragen. Wil je persoonlijk op kortere termijn resultaten behalen dan is er meer nodig.

Wat is jouw persoonlijk WERK-PLAN? Laat het weten via een persoonlijke reactie, of deel je plan hieronder.


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.