Wat doe jij wanneer er meer dan 1 actie uit een e-mail komt?

foto Anne Zuidhof Ken je dat? Je hebt een schitterende nieuwe website gebouwd. Toch vraag je je af of iedereen dat ook wel vindt. Onzekerheid slaat toe en je dreigt spontaan het geloof in je mooie design te verliezen. Geen nood: vriend Pieter is altijd recht voor zijn raap en zal je ongezouten de waarheid vertellen. Of die nu positief is, of dat het er minder fraai voorstaat.

Een e-mail waarin je hem vraagt je website te beoordelen is snel verzonden. En gaat op de ‘Afwachten’ lijst. Voor het geval Pieter vergeet te antwoorden.

De volgende dag open je je mailbox: jawel, antwoord! Pieter is helemaal niet ontevreden, maar heeft wel een aantal knalgoede suggesties ter verbetering. En hij binnenkort ook wel weer eens een concertje pakken. Fijn, je kunt weer aan de slag!

Wacht eens even. Ik tel zo al 4 mogelijke acties die uit deze email voortkomen:

  1. een bedankje richting Pieter en belofte dat je snel een concert gaat uitzoeken
  2. beslissen wat je met Pieter’s opmerkingen gaat doen
  3. het verwerken van de punten waar je iets mee gaat doen
  4. het uitzoeken van een goed concert

Zorg dat je de verschillende acties noteert in je betrouwbare actie systeem. Het is uit je hoofd en opgeslagen in het systeem. Pieter een bedankje sturen kun je trouwens meteen doen, wanneer je het kort houdt. De twee-minuten regel geldt hier onverkort: kost het minder dan 2 minuten, doe het dan meteen.

Mits goed opgezet zal het systeem jou vertellen wat je wanneer te doen staat. Op het juiste moment. Voorbij zijn de nachten waarin je wakker schrok, je hersens pijnigend ..er was iets, maar wat?

Meer weten over het opzetten van een betrouwbaar actie systeem? Neem eens contact op, ik denk graag met je mee!

Meedoen in de discussie? Leuk! Vertel ons hieronder wat jij er van vindt…


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.