Voorkom dat de LaterMisschien lijst met je aan de haal gaat!


De LaterMisschien lijst is een mooie plek voor al die dingen waarvan je nu nog niet weet of je ze wel wilt of kunt gaan doen. Denk die uitnodiging voor een mooi maar kostbaar congres. Die vriend waar je contact mee wilt opnemen..alleen komt het er maar niet van. Die roman moet er ook ooit eens komen, alleen waar haal je de tijd vandaan?

Zet al die spannende, mooie, boeiende en dure zaken waar je nu nog niet mee aan de slag kunt op 1 lijst: de LaterMisschien lijst dus. Je ziet Later wel of je er echt mee aan de slag gaat. In ieder geval is het voorlopig uit je hoofd en hoef je er niet steeds aan te denken.

Er zit echter een mogelijk nadeel aan die lijst: dat je er zoveel op neerpent dat je het overzicht verliest. Vandaar dat je het best wekelijks kijkt of alles nog wel haalbaar is. Of het je nog wel energie geeft Zo ja: doe het of maak er zo snel mogelijk een project van. Zo niet: genadeloos afvoeren! Er *hoeft* natuurlijk helemaal niets. Je wilt toch niet dat zo’n suffe lijst de baas wordt. Dat ben je zelf. Zorg dan wel dat je bij de les blijft.

Mijn LaterMisschien lijst was de laatste tijd eerlijk gezegd aardig volgelopen. De 48 punten die er op stonden waren niet allemaal meer relevant. Deels nog wel, deze zijn weer geactiveerd zodat ik ze binnenkort alsnog ga uitvoeren. Anderen blijven geen Energiegevers, dus zijn Genadeloos Afgevoerd. Hiermee zijn al snel de 48 punten teruggebracht tot een acceptabele 21. Resultaat: de lijst is weer bij-de-tijd en inspirerend. Plus heeft weer ruimte voor nieuwe spannende ideeën.

Kun jij wel een steuntje gebruiken bij het maken van je LaterMisschien lijst? Misschien – niet als grap bedoeld ;-) – kan ik je helpen.

Hanteer jij een LaterMisschien lijst? Of heb je een andere manier om leuke en spannende dingen bij te houden waar je nu nog niet aan toekomt? Ik ben heel benieuwd, laat het vooral hieronder weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.