Voor de Brotnodige inspiratie: Mandelbrot figuren

Ik vind het heerlijk om door de natuur te wandelen. Of gewoon uit het raam te staren naar de bomen. Na een minuut of 10 nietsdoen merk ik dat de stroom aan dagelijkse gedachten langzaam tot rust komt en er ruimte voor nieuwe gedachten ontstaat. Dat is het moment dat dingen op z’n plek kunnen vallen en dus nieuwe ideeën tot leven komen. Soms.

MANDELBROT ANYONE?

Behalve in de natuur rondlopen is het ook bijzonder boeiend op internet naar wiskundige figuren (de plaatjes, niet de mensen) te zoeken. Zo ben ik als oud-programmeur altijd geboeid geweest door Benoît Mandelbrot (helaas vorig jaar overleden …85 jaar, dat dan weer wel) die het wiskundig principe van de fractals bij een groot publiek bekend maakte. En weet je wat het mooie is: die fractals zijn niet alleen een theoretisch concept. Nee, ze komen ook, of juist, in de natuur voor. Waarbij het kringetje rond is. Klik hieronder door naar Google en verbaas je…

Via dit zoekresultaat in Google Images vind je al die indrukwekkende Mandelbrotfiguren.

WISKUNDEMEISJES

En dat beertje onderaan intrigeerde me nog het meest. Blijkt een plaatje te zijn dat leidt naar een artikel op de interessante site van 2 wiskunde meisjes. Zo kom je nog eens ergens ;-)


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.