Review van het boek Kantoorgeheimen


LET OP: win een exemplaar van Kantoorgeheimen, kijk onderaan dit bericht


Recent kwam het boek Kantoorgeheimen van Linda van der Wal en haar zus Carla uit. Ik was benieuwd naar de inhoud en Linda was zo aardig mij een exemplaar toe te sturen. Het is een prettig en kernachtig geschreven boek over hoe je (getuige de ondertitel) invloed kunt krijgen in je werksituatie wanneer je zelf geen carrièretijger of kantoorpoliticus bent.

Kantoorgeheimen cover

Kantoorgeheimen – Auteur: Linda van der Wal

Ik herken mezelf erg in die ondertitel! Weet nog goed hoe het was destijds werkzaam op een kantoor omringd door vele carrièregedreven collega’s. En hoe lastig het was je eigen successen onder de aandacht te brengen. Tegenwoordig behoor ik als zelfstandig trainer niet meer tot de doelgroep, wel zul je begrijpen dat het onderwerp van het boek me nog steeds aanspreekt.

Het is duidelijk dat Linda de problematiek waar Kantoorgeheimen (de best bewaarde geheimen van kantoor) mee worstelen goed begrijpt en kan verwoorden. Ze geeft in een vlot geschreven en goed onderbouwd verhaal vele herkenbare voorbeelden, en geeft je via praktische handreikingen en oefeningen input om zelf aan de slag te gaan.

De onderbouwing zit er in dat Linda gebruik maakt van recente inzichten op het gebied van psychologie en menselijk contact. Behalve oude bekenden als de Cirkel van Invloed passeren meer recente inzichten zoals de groeimindset van Carol Dweck de revue.
Alles bij elkaar zorgt het boek er voor dat eerst je interne basis aan de orde komt (deel 1 over het ontdekken van je eigen kracht – je kunt meer dan je denkt). Daarna kom je in deel 2 over zichtbaarheid (laat zien hoe goed je bent) en 3 over invloed (zo krijg je ze mee) uit je schulp door jezelf bewust te laten zien. Maar wel op zo’n manier dat die bij je past en niet op een opdeborstklopperige bokito (zoals Linda het zelf noemt) te worden.

Schaf meteen jouw exemplaar van het boek aan of lees via de website van het boek het eerste deel gratis.


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

12 gedachten over “Review van het boek Kantoorgeheimen

  1. Al heel mijn leven heb ik het gevoel dat ik heel hard werk en veel kan, maar dat dit niet gezien werd. In school was ik een van de hardwerkende studenten, maar mijn punten waren niet navenant. In mijn professionele carrière merk ik hetzelfde. Personen die het beter kunnen uitleggen, hunzelf beter kunnen verkopen, … krijgen meer kansen naar mijn gevoel. En dat is frustrerend. Dus zou graag het boek lezen, en me hopelijk handvaten aanreikt dit ik kan gebruiken.

  2. Uitgaan van je eigen kracht! Iets waar ik ontzettend in geloof. En toch lukt het me (nog) niet altijd om bij mezelf te blijven. En mijn eigen kracht te laten spreken. Ik heb het gevoel dat ik er dicht tegenaan zit, maar misschien…. misschien helpt dit boek.

  3. Ik zit boordevol goede ideeën, maar weet ze niet altijd voor het goede voetlicht te krijgen. Anderen gaan er met mijn ideeën vandoor of ik weet ze niet genoeg te overtuigen. Ik hoop dat dit boek mij zichtbaarder maakt en meer invloed geeft. Ik ben geïnteresseerd in de groeimindset van Carol Deck. Ik heb al veel boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen, maar deze nog niet gehoord.

  4. Exact het vraagstuk waar ik in mijn groei- en ontwikkelplan mee worstel! Ik weet dat ik veel kan en weet, mijn leidinggevende weet dat (meestal en gelukkig) ook, maar de invloed die ik zou willen uitoefenen op bepaalde zaken strekt (veel) verder dan mijn eigen team en leidinggevende. Het boek “Make Your Mark: Influencing Across Your Organization” van Sue Craig heeft me hierin wel al inzichten gegeven en ietsjes verder geholpen, maar ik wordt nog onvoldoende gezien en gehoord, en dus (te) weinig geconsulteerd. Juist in een hiërarchische organisatie als de mijne kan ik alle hulp en inzichtn gebruiken om hierin te groeien. Naar mijn idee kan ik dan mijn kennis en ervaring nog beter inzetten voor mijn bedrijf.

  5. Heel graag zou ik dit boek in mijn bezit krijgen. Want ik heb het gevoel dat het me met dit boek gaat lukken mijn kracht beter zichtbaar te maken in de organisatie, zodat het een win-win situatie wordt.

  6. Tadaa!! Na het uitvoeren van een loting is de winnaar van het boek Kantoorgeheimen geworden: Jiska. Van harte gefeilciteerd! Achter de schermen nemen we even contact met je op zodat het boek snel jouw kant op kan komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.