Overprikkeld door informatie overload. En nu?

het boek Infominderen bij bol.comTwee jaar geleden verscheen het boek Infominderen. Eerder schreef ik er een uitgebreide recensie over. Het is een boek vol wetenschappelijke details en verhalen. Voor de meeste mensen te zware kost vermoed ik. Voor mij als boekenwurm smullen ;-) Inmiddels twee jaar verder en de boodschap is nog steeds actueel: er komt bizar veel informatie op ons af en we weten daar niet mee om te gaan. Wist je dat we dagelijks gebombardeerd worden met een hoeveelheid informatie ter grootte van 174 kranten. En dat we elkaar elke dag weer met 182 miljard e-mails opzadelen? Waar eindigt deze gekte…

Ja, een schot voor open doel natuurlijk. Die gekte zal niet eindigen, dat weet jij ook wel. Het gaat er om dat we onszelf van de juiste strategieën voorzien om los te komen van die informatiestroom. Er niet meer – in ieder geval een stuk minder – door beïnvloed te worden. Laat maar stromen, jij weet beter. Een grote rivier valt niet snel stil, wel kun je met je met je zeilbootje de meest snelstromende wateren bevaren. Dat moet je voor elkaar zien te krijgen! Het vergt alleen wel om leen gaan met die zeilboot. Zoals het besturen van een boot een heel leerproces is van vallen en omvallen, zo is het ook bij het omgaan met informatie.

Laat je jezelf meeslepen op de woelige baren van volle mailboxen, altijd aanwezige sociale media en de druk van de blauwe Whatsapp vinkjes. Of trek je je eigen plan?

 

VRAAGJE: waar loop jij nou het meest tegenaan in je werk? Laat het weten via mail of onderstaand in een comment


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

2 gedachten over “Overprikkeld door informatie overload. En nu?

  1. Pingback: Pling, piep, plop. Wat onderbrekingen je kosten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.