Nieuw en Slimmer Werken – Leonne Meijs (interview 8)

Heb je nog nooit van Het Nieuwe Werken (kortweg HNW) gehoord dan heb je de laatste paar jaar onder een steen geleefd. Maar wat is het echt? Veel mensen stellen anno 2011 HNW gelijk aan thuiswerken. Niets is minder waar; wat mij betreft is hier sprake van een groot misverstand. Hoog tijd om dit te herstellen. Niet door lange discussies, wel door een serie interviews met mensen die jong (van geest) zijn en HNW als vanzelfsprekend in hun dagelijkse praktijk toepassen. Lees hier de introductie van de serie terug.


Vandaag een interview met Leonne Meijs. Zij is vitaliteitscoach en houdt zich bezig met het in beeld brengen en verhogen van vitaliteit bij mensen en organisaties.

AZ – Leonne, Het Nieuwe Werken is helemaal in. Doe jij er ook aan?

LM – Als zelfstandig ondernemer doe ik ook aan het nieuwe werken. Ik heb verschillende werkplekken en ben voor mijn werk niet afhankelijk van mijn kantoor.

AZ – Ligt er in het verbeteren van de vitaliteit die jij doorvoert ook een link met Nieuw Werken?

LM – Jazeker, voor mij is vitaliteit de basis van een goede start van de dag, ook op je werk, dus ook het Nieuwe Werken.
Juist bij het Nieuwe Werken, kan je meer balans brengen in werk-privé. Balans is een belangrijk onderdeel van vitaliteit

AZ – Kun je een voorbeeld noemen van een web dienst of software waarmee je je werk slimmer kunt doen?

LM – ik vind de bankapplicaties, waarmee ik vanaf mijn telefoon financiele handelingen ter plekke kan controleren of uit kan voeren ideaal en tijdbesparend

AZ – Ben je overal en altijd bereikbaar, of wil je soms juist gewoon ongestoord aan het werk zijn?

LM -Nee, ik ben niet altijd en overal bereikbaar. Wanneer ik in gesprek ben met klanten, vind ik het belangrijk hen mijn volledige aandacht te kunnen geven. Ik ben dan tijdelijk onbereikbaar voor anderen.

AZ – Heb je iets met de term ‘manager’?

LM – De mensen waar ik voornamelijk mee werk zijn ondernemer of hebben de functie manager. Ik ben bekend met de mensen. Met hen en hun functie heb ik iets en dat is wat ik koppel aan de term manager.

AZ – Heb je nog een gouden tip voor de Nog-Niet-Nieuwe Werker?

LM -Tip: Kijk vanuit nieuwsgierigheid en mogelijkheden. Breng eens in kaart of je niet werkplek gebonden werkzaamheden hebt en vraag jezelf af of het jou en je bedrijf iets op zou leveren als je hierin verandering zou brengen.

AZ – Heb je misschien een voorbeeld uit je eigen praktijk waarin je met een klant een verbetering hierin kon doorvoeren?

LM -Veel mensen hebben hun ritme gevonden en nemen vaak tijd niet meer om nieuwsgierig te kijken naar andere, makkelijkere of tijdbesparende mogelijkheden. Dit ontdekte ik ook bij een ondernemer. Samen hebben we gekeken hoe hij minder stress zou ervaren en meer balans kon brengen in de tijdverdeling tussen werk en privé, “work-life balance”.
Hier bleek dat er verschillende werkzaamheden los van zijn werkplek uitgevoerd konden worden. Hij is hiermee aan de slag gegaan en heeft een tablet aangeschaft en kan daarmee meer tussendoor doen. Hij hoeft het niet meer te noteren om aan het einde van de dag in zijn pc op kantoor te verwerken. Dit scheelt hem tijd aan het eind van de dag, waardoor hij eerder bij zijn gezin kan zijn. Een simpel voorbeeld met voor de ondernemer een groot resultaat.

AZ – Dank je wel voor het interview, Leonne!


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

1 gedachte op “Nieuw en Slimmer Werken – Leonne Meijs (interview 8)

  1. Pingback: Nieuw en Slimmer werken – het interview (kickoff) | Arjan Zuidhof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.