Mindset is alles

Onlangs was ik een heel weekend in training. Inspiratie en informatie opdoen over hoe mijn bedrijf nog meer kan groeien. Het was boeiend om tussen vele enthousiaste mede-ondernemers van allerlei pluimage te zijn. Met velen van hen kon ik van gedachten wisselen over hun bedrijf en de dingen waar zij tegen aanlopen. Intensief zeker dat weekend, wel enorm de moeite waard.

IT’S ALL ABOUT MINDSET

Wat me van deze training het meest bijgebleven is van alle informatie waar we mee overspoeld zijn: onze mindset! Er is geen neutrale mindset, alleen een negatieve of positieve. De negatieve maakt jou klein, houd al je plannen tegen, vertelt je dat het toch niks zal worden. Kortom: dat innerlijke stemmetje dat de hele dag tegen je praat.
Doe je niet aan meditatie ga dan maar eens op je bed zitten en probeer stil te worden. Dan “hoor” je precies wat ik bedoel – dat stemmetje.

Waar het om gaat is die negatieve mindset kwijt te raken. Hoe je dat doet is een verhaal apart. Waar het om gaat is dat je op een positieve manier tegen en over jezelf gaat praten:

Tegen jezelf – Gaat iets goed, complimenteer jezelf eens! Minder goed: zolang je niet als wereldleider op de rode knop gedrukt hebt is dit niet het eind van de wereld.
Over jezelf – hoe kom je op anderen over: bagatelliseer je je eigen successen? “Ik had gewoon geluk”, “Dat was ik niet, dat was Piet/Jacqueline/Thea/…”. Niet doen. Je mag best wat meer trots zijn op jezelf. Hoe je over jezelf praat is hoe anderen je gaan zien.

SOMBERMANSEN?

Tijdens dit weekend werd tot in het extreme er alles aan gedaan om goed over jezelf te praten en denken. Van steeds weer high-fives, handjes-in-de-lucht dansen op knetterharde disco, anderen vertellen hoe goed ze bezig zijn – zonder verder ook maar iets over hen te weten… – en blije-eikel spelen. Wat mij betreft wat te extreem. Tegelijk werd ik er ook wel vrolijk van. Want wat zijn we toch eigenlijk een stel sombermansen in ons kikkerlandje. En vooral niet opvallen, dat hoofd moet onder maaiveldniveau blijven. Als we ergens vanaf moeten dan is het niet van die graaiende veelverdieners, de rijke ouderen, de luie jongeren, de gevaarlijke buitenlanders, de ongeëmancipeerde mannen en het onrecht in de wereld. We moeten juist af van al dat gemopper. Dat geeft lucht – merk ik zelf elke keer dat ik mijn eigen geklaag weet te stoppen.

Met z’n allen op de stoelen dansen ..nuchtere Hollander als ik ben hoeft dat van mij niet. Stoppen met klagen en vooral mijn eigen plannen uitvoeren. Ja, graag! Wat vaker mijn eigen successen vieren: check! Doe je mee?

MEER RUST, MEER OVERZICHT, MEER ..FOCUS

Stuiterende motivatie speeches geven doe ik niet. Anderen zijn daar veel beter in. Mijn missie is het om rust en overzicht te creëren in het werk en leven van drukbezette ondernemers en professionals. Daar werk ik hard aan, en daar ben ik goed in.
Heb jij behoefte aan meer rust en overzicht kom dan in actie. Blijven zitten, gewoon je ding doen, of denken dat je later wel aan de slag gaat wanneer het rustiger is ..vergeet het maar. Later wordt het nooit rustiger. Je zult NU iets moeten doen om die rust te creëren. Rust krijgen is nog best hard werken. Wat je ook doet: begin daar alsjeblieft mee. Je kunt dat zelf doen, prima. Je kunt jezelf ook een berg tijd besparen en gebruik maken van mijn kennis en het leergeld dat ik al betaald heb. Ook ik denk voortdurend dat ik het wel zelf kan. Daar heb ik de afgelopen jaren stevige lessen uit getrokken. Lessen waar jij jou gebruik van kunt maken. Via bijvoorbeeld de audiocursussen die ik speciaal voor jou (en anderen, vooruit) ontwikkeld heb. Check die cursussen dus, wanneer je dat nog niet deed. Via de informatie website online  vind je alles wat je nodig hebt. Kijken kan geen kwaad, en wie weet hoeveel wijzer je er van wordt!

En: wat is JOUW MISSIE eigenlijk? HEB je een missie? Deel die hieronder en inspireer elkaar.


Meer artikelen zoals deze ontvangen? Schrijf je hier in voor mijn eZine en ontvang wekeljks waardevolle tips. Plus mijn gratis ebook "Reken af met het Inboxmonster!".
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.