Mijn vakantie plannen? Het is toch geen zakenreis!

Ken je dat? Op je werk plan je je suf. En thuis laat je die hele planning uit handen vallen. Thuis moet er vooral niets, anders gaat het maar op werk lijken.

foto Anne Zuidhof Op vakantie wil je ontspannen. Met planning heeft dat helemaal niets te maken. Trouwens, het duurt nog maanden voor je weggaat, dus er is toch geen haast. Of toch? Inderdaad: nu is voorbereiding nog niet dringend. Straks wel, over enkele maanden, omdat we dan nog steeds niet weten waar we heen willen. Herkenbaar? Hak je planning in stukjes. Kies uit die stukjes vervolgens iets dat meteen gedaan kan worden: besluit bijvoorbeeld met je reisgenoten waar je heen zult gaan. De overige acties volgen daar vanzelf uit.

Trein, auto of vliegtuig? Hotel, camping of B&B? Stad of platteland, bergen of strand? Eerst de locatie, dan volgt de rest vanzelf. Doe steeds iets kleins en overzichtelijks en je gaat veel relaxter op vakantie. Het lijkt tegenstrijdig vakantie als project te zien, en toch is het bijzonder slim. De vakantie zelf is ontspannen bezig zijn op de plek en de manier van jouw keuze. Voordat je zover bent heb je echter het nodige te doen: plannen, overleg, afspraken maken, op onderzoek uitgaan, een boeking doen. Het lijkt wel op werk …en dat is het ook. Splits het project “plan aankomende vakantie” daarom op in stukjes, net als op je werk. Je vakantie zelf wordt zeker weten een stuk meer ontspannen.

Zelf liet ik voorheen die vakantie ook zo lekker organisch over me heenkomen. Net als de klussen die in huis en tuin gedaan moesten worden. Al die leuke dingen die we wilden doen. En die minder leuke die gewoon gedaan moesten worden. Plannen was voor op het werk, thuis liet ik dat los. Met als gevolg dat er van alles bleef liggen. Wat weer tot onnodige stress leidde. Een fikse verspilling van energie! Zorg daarom dat ook je acties in de privé sfeer in een betrouwbaar extern systeem terecht komen (begin van serie die uitlegt hoe je dat voor elkaar krijgt).

KLAAR…??

Je hebt met deze kleine stap …een eerste belangrijke stap richting een fijne vakantie gezet. Gefeliciteerd! Natuurlijk ben je er nog niet, dat snap je ook wel. Behalve die vakantieplanning heb je nog meer projecten lopen. Veel meer. Graag help ik je om dit proces te versnellen. Toevallig heb ik er mijn specialiteit van gemaakt je grip op je planning te geven. Neem eens contact op dan kijken we of en hoe ik jou kan helpen. Van harte welkom.

Hoe plan jij je vakantie: organisch of gestructureerd? Laat het hieronder weten, je bijdrage wordt zeer gewaardeerd!

1 gedachte op “Mijn vakantie plannen? Het is toch geen zakenreis!

  1. Pingback: Schiet je project niet op? Verdeel en heers! - Grip op jouw inbox en informatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.