Met gemak van 100% gestrest naar 97.5% gefocust

Je hoofd, je inbox en je actielijst lopen hopeloos over, iedere dag weer. Je hebt geen idee wat er allemaal speelt, wat jij daar mee en aan gaat doen. Voor hetzelfde geld zie je iets ontzettend belangrijks over het hoofd waarvoor je straks keihard de rekening gepresenteerd krijgt.
Terwijl je met slechts 1 uur per week – 2,5% voor fulltimers – zorgt dat je de overige 97,5% volledig gefocust kunt werken. In plaats van 100% gestrest zoals nu. Wees eerlijk.

VAN GESTREST NAAR GEFOCUST

Wil je enige kans lopen om je plannen aan je droomdoelen te kunnen aanpassen in plaats van dat het werk jou beheerst? Dan is die wekelijkse opruimroutine het eerste dat je voor elkaar moet zien te krijgen. Geen tijd voor, zeg je? Jij kunt wel zonder? Vergeet het dan maar. Sterker: wanneer jij dat echt denkt kun je volgens mij nog beter helemaal stoppen mijn artikelen te lezen. Je gaat niets hebben aan de adviezen war ik je regelmatig van voorzie. Geen tijd om ze in praktijk te brengen, tenslotte.
De grap is dat wanneer je er wel mee aan de slag gaat die tijdsinvestering je al binnenkort zeeën van tijd op gaan leveren. Plus je zult minder focussen op de dagelijkse details en meer op de grote lijn. 
Klinkt hard, is de waarheid. Het is niet anders. Dit is ook de vraag die me in verschillende vormen het meest gesteld wordt: “ondanks alles wat ik probeer, het blijft veel te druk en ik hou het gevoel dat ik daar niets aan kan doen. Hoe los ik dat op?“. Wat daar onder schuilgaat is vaak geen onwil, wel een gebrek aan systeem. Een praktisch systeem en een systeem in je hoofd. Een Betrouwbaar Systeem waardoor én je werk stukken makkelijker wordt én tegelijk je creativiteit helemaal los kan komen. Just omdat de waan van de dag geen grip meer op jou heeft.

PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Graag hou ik jou binnenboord als abonnee. Ik was ook altijd 100% gestresst en weet dus wat je voelt. Vanuit die ervaring heb ik er mijn werk en missie van gemaakt jou en anderen 97.5% gefocust te krijgen in plaats van 100% gestresst.

GA OPRUIMEN!

Ga dus wekelijks 1 uur opruimen. Blok het in je agenda. Bewaak die tijd alsof je leven er vanaf hangt – want dat doet het. Mails van afgelopen week verwerken, losse papiertjes, post, post-it’s, dingen die in je hoofd rondzweven, projectenlijst bijwerken. Volg je mijn artikelen al wat langer dan heb je overal al handvatten voor gekregen. En je zult die de komende tijd blijven ontvangen. Dat alles bij elkaar is het Betrouwbaar Systeem dat jou een Betrouwbaar Mens maakt.
Dan draag ik nu het stokje aan jou over: kom jij in actie of stel je het nog een weekje uit? The choice is yours.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.