Laat je niet langer door je Inbox regeren!

foto Anne Zuidhof Deze tip ligt voor sommigen wellicht teveel voor de hand, zeker wanneer je al routinematig je mail programma regelmatig uitzet. In dat geval nodig ik je van harte uit deze tip over te slaan… voor alle anderen:

ik kom nog bijzonder vaak mensen tegen die zich compleet door hun inbox laten regeren. Ze zijn zo geconditioneerd dat ze de hele dag onmiddellijk naar hun mail programma doorklikken zodra het vertrouwde bliepje klinkt. Direct kijken wat voor belangrijk bericht daar is binnengekomen. Interessant, een nieuwsbrief! Meteen maar even lezen dan, we zijn er nu toch: hmm, een gaaf nieuw spel voor de X-box, leuke nieuwe web tool, een kortingsactie bij de internet boekhandel, en oei: er is weer een virus in omloop. Voor ze het weten zijn ze 15 minuten aan het surfen.. terwijl ze vlak daarvoor met echt werk bezig waren. Weg productiviteit.

Onbegrijpelijk, als je het mij vraagt. Je kunt er hele ingewikkelde schema’s op loslaten, maar begin eens bij de basics. Gewoon gezond verstand:

  1. Zet het ‘bliepje’ en ‘new mail’ icoontje rechtsonder in je (Windows) taakbalk uit. Het is een vinkje ergens onder Extra, Tools, Options van je email programma. Zoiets. Overal ergens anders, maar het kost je hooguit een paar minuten om dat vinkje op te duiken en uit te zetten. Om er voor altijd plezier van te hebben
  2. zet als het even kan je email programa gewoon uit. Ja dat hoor je goed, uit! Controleer een paar keer per dag nieuwe email (en verwerk het dan direct!). Voor de meesten van ons is het helemaal niet nodig direct onze email te zien. Als ze je nodig hebben bellen ze toch wel?

Er zijn nog vele andere manieren om grip op je Inbox te houden. Wen jezelf aan om die iedere keer na het doornemen van nieuwe email leeg te maken. Ik kan je hier veel meer over vertellen. Binnenkort ga ik daar dan ook verder op in. Ook de methode die ik voor mijn email toepas (en die veel breder toepasbaar is dan email overigens) zal ik dan verder uit de doeken doen.
Stay tuned!


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.