Jouw werkdag ..anders? (Deel 2, slot)

 

Een dag op het web uit het leven van Mieke en Karin

In deel 1 stond Mieke centraal, vandaag Karin

Karin komt binnen op kantoor. Het is tegen half acht. Lekker vroeg, zodat ze vóór alle collega’s binnenkomen haar meest belangrijke taken van die dag kan doen. Die heeft ze zelf gister al bepaald. Sinds ze daar mee is begonnen is haar werk een stuk prettiger geworden. Het voelt goed dat ze niet ’s ochtends hoeft te bedenken wat ze eigenlijk wil doen. (…) Zo, de eerste klus zit erop. Offerte afgerond en opgestuurd. Haar andere collega’s zijn inmiddels ook binnengekomen. Tijd voor een praatje, koffie, en de mail. Tien e-mails vindt Karin in haar inbox. Vijf zijn niet relevant voor haar werk, dus die gooit ze meteen weg. Eén reclame e-mail voor een congres later dit jaar. Ziet er goed uit. Voorlopig gaat die in de LaterMisschien lijst. Tijdens de wekelijkse review kan ze daar verder naar kijken. Nog een verzoek dat beter door collega Henk kan worden gedaan. Ze stuurt de mail door en plaatst een kopie van de mail in de Afwachten lijst. (…)

Een paar minuten later is de inbox leeg. Haar mailprogramma zet ze weer uit. Ze gaat naar haar Google Reader. Alle 40 websites die ze vanuit haar functie als marketeer dagelijks bijhoudt zitten daar in. In 1 oogopslag ziet ze alle nieuwe berichten, 52 sinds afgelopen vrijdag. Snel scant ze de koppen en begint de 9 die haar aanspreken te lezen. Enkele berichten zijn te lang om meteen te lezen. Die gaan dus met 1 druk op de knop naar de ReaditLater leeslijst. Nog een paar muisklikken later heeft ze de meest interessante artikelen in haar online archief Evernote geplaatst. Ideaal, want het komt vaak voor dat ze bij een klant is en zo in enkele seconden oude informatie tevoorschijn heeft getoverd. Zo vanaf haar iPhone als het moet.

Tot slot blijven er nog 2 artikelen over die recente ontwikkelingen in de markt beschrijven. Daar wil ze de mening van haar collega’s wel over weten. In het verleden zou ze een groeps e-mail hebben verstuurd. Nu gaat dat natuuurlijk via Yammer, de interne Twitter dienst die e-mail binnen het bedrijf nog eens helemaal overbodig maakt.

OK, het voorbeeld van Mieke is wat gechargeerd, ik geef het eerlijk toe ;-) Toch zijn alle voorbeelden wel degelijk uit het leven gegrepen. Het grootste deel van de dag werken we op de automatische piloot. Het kan anders, maar anders is moeilijk. Je zult zien (wellicht zie je dat al lang) dat iedere verandering – hoe klein ook – jouw mindset positief beïnvloedt. Je zult na iedere verandering meer gemotiveerd zijn en behoefte krijgen aan meer.
Benieuwd hoe je die verandering inzet? Vraag mij eens hoe!

Heb jij het idee dat je het nu echt anders wilt aanpakken? Deel jou idee met ons onder deze post..we zijn reuze benieuwd!


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.