In training

Momenteel ben ik zelf 3 dagen in training. Ik ga mijn business skills verbeteren op een 3-daags event van Laura Babeliowsky. Ben heel benieuwd naar de inhoud en de opzet, en naar wat het voor de ontwikkeling van mijn bedrijf gaat betekenen. Lees je mijn eZine al langer dan weet je dat die ontwikkeling al langer gaande is. Maar af en toe is het nodig pas op de plaats te maken en een reality check te doen: zit ik nog op de goede weg, heeft het zin bepaalde onderdelen van mijn bedrijf aan te passen, af te schaffen of nieuw te ontwikkelen?
Ook zie ik uit naar de ongetwijfeld vele ontmoetingen met andere enthousiaste ondernemers.

VOORTDUREND IN TRAINING ZIJN OM BIJ TE BLIJVEN

Doe jij werk waarbij de computer een belangrijke rol speelt, dan kom je er niet mee weg om jarenlang dezelfde functie uit te oefenen zonder je eigen skills op peil te houden. Aangezien je dit lees is de kans dat je zo’n zogenaamde kenniswerker bent vrij groot ;-)
Een manier is om her en der je licht op te steken. Bijvoorbeeld door het lezen van dit en andere eZines met tips en trucs. Of door collega’s en vakgenoten om raad te vragen.

De vraag is of je er echt veel wijzer van wordt, al die hap-snap adviezen. Ook neemt al dat lezen ongemerkt vaak meer tijd dan je denkt, en zeker meer dan je je tevoren voornam. Kijk vooral wat het je oplevert. Gratis tips zijn gratis qua euro’s, maar kosten jou ook tijd. Elke tip zou meer moeten opleveren dan het jou aan tijd kost.

Structureler is het lezen van goede business boeken op die vlakken waar jouw kennis tekort schiet. Zelf lees ik business boeken voor de ontspanning (iedereen zijn/haar afwijking), waardoor ik er tussen 50 en 70 per jaar verslindt. Jouw gemiddelde ligt vast een stuk lager.
Ben je net zo’n boekenwurm als ik: vertel me dan welk boek ik als eerstvolgende moet lezen!

Hoewel structureler is “meer informatieve boeken lezen” voor veel mensen een goed voornemen ..dat vaak bij een voornemen blijft. Ik merk tenminste dat veel klanten goede boeken over time management en persoonlijke ontwikkeling in de kast hebben. Ongelezen, want geen tijd. En dat is jammer. Is dat voor jou aan de orde dan is het tijd een stap verder te gaan: om te zorgen dat je skills, op welk vlak ook, niet te ver achteruit gaan dien je jezelf actief te gaan ontwikkelen.

De kunst is uit te dokteren waar het bij jou precies aan schort. Merk je dat het elk jaar lastiger wordt je eigen werk op niveau te blijven doen: volg een vakopleiding. Vraag je je af waar je het allemaal voor doet, zie je steeds meer op tegen je werk, of een ander belangrijk domein in je leven, zoek een goed coach. Of zelfs een therapeut. Is je inbox, je informatie consumptie of je productiviteit een bottleneck, dan kan ik je vast verder helpen. Mijn uitgebreide aanbod aan audiocursussen die je vanuit huis kunt volgen, een training op maat, of mijn persoonlijke Doorbraak traject kunnen voor jou precies het zetje in de rug zijn dat je nu nodig hebt.

Te lang uitstellen van het oplossen van jouw uitdagingen maakt het er niet leuker op – de zure appel wordt steeds zuurder.

Er zal altijd iemand zijn die jou verder kan helpen. In mijn netwerk heb ik bijvoorbeeld. Kom je er zelf niet uit, dan verwijs ik je graag door naar iemand in mijn eigen netwerk. Ik ken vele goede zelfstandig professionals op het gebied van coaching, loopbaanvraagstukken, business coaching en zingeving.

Zit je ergens mee, kom in ieder geval in actie. Daar wordt je beter en blijer van.

1 gedachte op “In training

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.