Hoog tijd voor een break!

Hieronder een korte tip waar je veel baat bij kunt hebben. Zelf heb ik me er lang tegen verzet, tot ik er achter kwam hoe krachtig deze eenvoudige toevoeging aan je werkdag is. Nu doe ik dit elke dag.

===

Als kantoorwerker was ik altijd iemand die tijdens de lunch gewoon doorwerkte. Bammetjes achter het toetsenbord. Had het idee dat die lunch niet zo belangrijk is, iets dat je even tussendoor doet.

Je kent die buffelende types wel. Misschien ben jij er zelfs één.

Nou gaat het me er niet om dat je vanaf nu netjes aan de eettafel of met je collega’s in de kantine luncht. Je hebt helemaal geen eettafel, je collega’s zijn stom, whatever.

Wel daag ik je uit iets anders te doen dan anders. Iets waar ikzelf voorheen een hekel aan had. Wazig gedoe.

blijf-kalm-doe-niets

 

Doe nou de komende tien minuten eens helemaal niets. Ga zitten en laat je gedachten gaan. Echt, doe het.

Helemaal niets. Loop naar een rustige ruimte en ga tegen de muur zitten, op een kussen, uit het raam staren. Draai je van je laptop af als je niet weg kunt lopen. en zorg dat je niet afgeleid wordt – telefoon op stil, sociale media uit, je kent de dril.

Kom je vanuit een chaotische werkdag dan krijg je gegarandeerd …geen rust. En ja, dat geeft aan hoe erg het eigenlijk is. Er zullen allerlei gedachten opborrelen over van alles wat thuis en op je werk speelt. Prima, laat komen. Maak zo nodig een korte aantekening van iets als je iets bedenkt dat je echt niet wilt vergeten (o ja, pen en papier mee).

Slaag je er in om die 10 minuten tot een routine te ontwikkelen (lastig, ik weet het! Tip: zet het nietsdoen de komende 2 weken eenvoudigweg in je agenda) dan garandeer ik je dagelijks een inspirerende en inzichtvolle reset van je brein. Spijt dat ik dit nog maar zo kort doe, maar vooral: wat een heerlijke ontspanning die iedereen zich kan veroorloven. Juist wie denkt dat het te druk is.

toch zie ik je nog aarzelen…

Wel, je leest nu toch ook dit bericht? Wedden dat je die 10 minuten dan ook wel vrij kunt maken?

Gun jezelf de rust en je zult zien dat die meer oplevert dan je dacht. Laat het me vooral weten wanneer dat niet het geval is. Ook je nieuwe inzichten hoor ik graag!


PS: schrijf regelmatig je hoofd leeg met een braindump ofwel persoonlijke brainstorm. Je kunt rechts bovenin een gratis audiocursus met deze braindump aanvragen.

PS2: af en toe nietsdoen is een onderdeel van mijn utigebreide programma voor meer rust en overzicht in je werk. Volg ook de gratis 10-daagse audiocursus!


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

 

1 gedachte op “Hoog tijd voor een break!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.