Het begint allemaal met beweging

Lange artikelen over de meest uitgebreide manieren om slimmer te werken helpen je vaak net weer een stap verder te komen – je weet, ik draag daar graag mijn steentje aan bij ;-)

En toch. Uiteindelijk begint het bij beweging, bij actie. Pas wanneer jij iets doet wordt er iets in gang gezet. Gaat er iets veranderen.

zet de volgende stap (foto Arjan Zuidhof) Wat is nou datgene waarvan jij weet dat je aan de slag moet? Laten we het vandaag eens simpel houden: ga dat gewoon doen. Stop het piekeren (voor even). Neem je besluit (eigenlijk weet je het toch al). Geen excuses. ZET GEWOON DIE EERSTE STAP!

De eerste stap is vaak genoeg om weer zin te krijgen. Zin om de volgende te zetten. En nog een. Voor je het weet ben je klaar. Bestemming bereikt (sorry dat de stem van die routenavigatie-meneer-of-mevrouw nu in je hoofd zit).

 

Wat is jouw stap voor vandaag? Als we die nou eens allemaal hieronder delen?

Dan bereiken we 2 dingen:

* we inspireren elkaar met zaken die het waard zijn om gedaan te worden
* we delen onze doelen (voornemens). Daardoor wordt de kans dat we ze gaan halen stukken groter

Mijn eerste stap heb ik hieronder al toegevoegd, voeg jij de jouwe toe?


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Share

16 thoughts on “Het begint allemaal met beweging

 • Mijn eerstvolgende stap (voor het doel “5-delige audiotraining gereed”): vandaag eerst minimaal 3 uur werken aan de nieuwe audiotraining “de 5 sleutels voor overzicht en rust in je werk” voor ik iets anders ga doen

 • Hoi Arjan,

  Wat een leuk idee om dit hier te publiceren! Hoop dat je veel reacties krijgt!

  Mijn eerste stap vandaag is alle voorbereidingen doen om de lezers van mijn maandelijkse eZine De Ruimtewijzer te kunnen verrassen met een leuke aanbieding die ik heb bedacht en die ze krijgen als ze het boek aanschaffen waarvoor ik (op uitnodiging) een Ten Geleide heb geschreven. Het is de vertaling van het prachtige en zeer inspirerende boek”Your Spacious Self” wat vertaald is als “Ruimte voor Jezelf” van Stephanie Bennett-Vogt.

  Hiervoor moet ik vandaag contact opnemen met een uitgeverij en festivalorganisator, wat ik heel spannend vind. Daarvoor moet ik nog wel even een hoogbejaarde vriendin helpen met haar administratie, zodat ze daar niet meer over wakker hoeft te liggen. Dat ga ik nu doen en daarna die spannende acties…Duim je voor me dat het gaat lukken?
  Hartelijke groet,

  Jalada

 • Ben net terug van een bespreking met een gemeente, twee aannemers, een winkeliersvereniging en een supermarktketen die met z’n allen in een project zitten dat zich afspeelt in het hartje van een woonwijk. Heb ze voorgesteld social media in te zetten om in contact te zijn met de mensen in de wijk. Antwoord: zover zijn wij nog niet. Dus ja, welke stap kan ik zetten? Ik denk aan het starten van een buurtblog.

 • mijn stap van vandaag .. alle papieren verzamelen voor laatse eindspurt met doel ‘opleiding afronden’ zodat ik daar maandag aan kan beginnen !

 • Een aantal projectjes lagen alsmaar te wachten omdat ik net te weinig informatie had of te weinig idee hoe het aan te pakken. Vandaag actie ondernomen om die informatie te vergaren (mensen erom vragen, dingen opzoeken in archief etc), zodat straks alles klaar staat om het ook echt uit te voeren. De drempel om te beginnen is soms hoog doordat er nog teveel losse eindjes zijn, daardoor stel ik dingen uit en blijven ze liggen. Hopelijk verklein ik met deze eerste stap de hobbel en ben ik eigenlijk al een eerste stapje over die drempel heen!

 • @allen: wat hebben jullie de afgelopen dagen aan mooie en uiteenlopende uitdagingen gewerkt! Hoop dat je allemaal de voornemens gehaald hebben – ik wel! ;-)
  Op verschillende manieren komen de grote hoeveelheden “losse eindjes” langs. Die kunnen inderdaad stress geven wanneer ze zich ophopen tot een grote berg. @Kameeri zegt het mooi: zodra je begint merk je al dat die berg kleiner wordt. En ja, dat kan al zoveel voldoening geven. Elke dag 15 minuten besteden aan die berg en die is al snel verdwenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.