E-mail en emotie – beter niet doen. En de oplossing

foto Anne Zuidhof Feit: e-mail is niet geschikt voor het overbregen van emotie, alle behulpzame ;-) :-) en ;-( ten spijt. Het is zelfs risky, voor je het weet heeft de ontvanger je totaal verkeerd begrepen. En is je relatie met de ontvanger al ras in een neerwaartse spiraal aan het reply-pingpongen. Mag je daarna praten als Brugman om dat weer goed te krijgen.

OPLOSSING

E-mail is niet ontworpen voor emoties. Bij het verwerken van je mailbox schakel je emotie daarom gewoon uit. Maak puur zakelijke afwegingen:

  • moet ik hier iets mee? Zo ja, nu of later?
  • Of kan ik het delegeren?
  • Nee? Mooi, naar de prullenbak ermee. Of in je archief opbergen

Wil je toch iets persoonlijks overbrengen of je mening geven? Dan is e-mail niet geschikt. Kies een persoonlijker insteek: ga langs, loop bij iemand binnen. Of pak tenminste de telefoon of Skype. In het uiterste geval zet je een chat op. Een latere afspraak maken voor een real life ontmoeting kan ook nog. Alles beter dan die woordenbrij die over de schutting van de arme ontvanger gegooid wordt.

We hebben tenslotte in het echte leven al vaak genoeg maskers op.

HELP, IK VERZUIP!

Word je gestoord van al je e-mail? Ik Bij mij kun je terecht om jouw e-mail ellende snel en effectief op te lossen. Zodat je je daarna weer helemaal op je eigen werk kunt focussen. Je bent van harte welkom!


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.


 

Share

6 thoughts on “E-mail en emotie – beter niet doen. En de oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.