Doelen zijn prima – geniet je intussen wel van de reis?

Doelen zijn belangrijk. Essentieel zelfs wanneer je een echte bijdrage wilt leveren. Blijft het alleen bij hard aan werken aan je doelen dan kun je daar makkelijk je hele leven aan besteden. Volgens mij zie je dan iets essentieels over het hoofd.

Want weet je, het rare met doelen is dat we ze wel nodig hebben. Maar wanneer ze gehaald zijn – wat dan? Meestal zet je er een streep door en snel door met het volgende ..doel.

Maar is dat het echte doel (geen grap)? Je leven is toch niet van prestatie naar prestatie hollen? Het gaat er om onderweg ook te genieten van je behaalde successen.

Ik zit eens terug te kijken. Wat zijn nou mijn eigen successen van de afgelopen tijd:

  • een aantal maanden hard gesleuteld om de audiocursussen “de 5 sleutels voor overzicht en rust in je werk” en de nieuwe “begeleide braindump” te ontwikkelen, en in de markt te zetten..
  • ..contact gezocht met eerdere klanten met wie ik een tijd geen contact gehad heb – resulterend in een aantal nieuwe opdrachten..
  • ..de techniek van het mijzelf observeren in mijn leven geïntegreerd. Dit is een biggie, veel tijd in gestoken. Het is me hierdoor gemakkelijker geworden om bij negatieve gevoelens niet meteen te denken dat iets het eind van de wereld is.

Het grappige is dat resultaten in de persoonlijke sfeer vaak ook te gebruiken zijn in werksituaties. Beter in je vel zitten betekent meer energie, dus meer voor elkaar krijgen. Hoop dat jij dat ook herkent.

Je ziet: het is slim doelen op verschillende niveaus te hebben die voor jou belangrijk zijn: bedrijf/werk, gezin, persoonlijk, spiritueel. Allemaal brengen ze jou en de mensen om je heen verder. Tegelijk zijn het geen einddoelen, het zijn stapjes op weg naar.


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Je kunt een mooi setje doelen hebben geformuleerd, wanneer het bij voornemens blijft heb je er minder dan niets aan. Minder omdat dat setje je eerder naar beneden haalt dan dat je er baat bij hebt – dat stemmetje dat zegt “zie je wel, allerlei plannen en niets voor elkaar krijgen!”

Je herkent het vast, ook al heb je geen bedrijf en is je persoonlijke situatie misschien compleet anders. Steeds weer een nieuwe stap zetten is nog belangrijker dan het HEBBEN van doelen. >>TWEET DIT<<

PS: zelf een grote stap voorwaarts zetten? Ga met een van de resultaten van mijn doel 1 aan de slag:  de nieuwe cursus “begeleide braindump” wanneer je een vol hoofd hebt dat je snel leeg wilt krijgen. Die braindump geeft je snel overzicht en inzicht in wat in je hoofd rondzweeft.


Meer artikelen zoals deze ontvangen? Schrijf je hier in voor mijn eZine en ontvang wekeljks waardevolle tips. Plus mijn gratis ebook "Reken af met het Inboxmonster!".

6 gedachten over “Doelen zijn prima – geniet je intussen wel van de reis?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.