Denk je jezelf vast? Opschrijven die gedachten!

foto Anne Zuidhof Elke keer wanneer ik ergens niet uitkom en mezelf vast dreig te denken, pak ik pen en papier of toetsenbord. Zoals zo vaak ook nu weer heeft het opschrijven en een tijdje laten liggen van gedachten tot een helder moment en nieuw inzicht geleid. Zomaar zonder brainstormsessies en ander moeilijk denkwerk.

Opschrijven wat in je hoofd zit!

Blijf je vaak lang over iets piekeren? Denk jij jezelf vaak vast?  Zet je gedachten op papier. Beschrijf het probleem en hoe jij er tegen aankijkt. Wanneer het kan voorzie je je aantekeningen van alle mogelijke oplossingsrichtingen. Geen idee van een oplossing? Ook geen punt. Daarna leg je aantekening uit het zicht. Alleen niet voor je onbewuste, waar het als vanzelf een plekje in de machinerie van het brein krijgt.

Twee dagen geleden legde ik zelf mijn aantekeningen aan de kan. Ik had een vraag rond mijn bedrijf waar ik zelf al een tijdje op zat te broeden en zo snel niet uitkwam. Die wilde ik aan mijn Mastermind groep voorleggen, mijn kleine vertrouwde groep van mede-ondernemers met wie ik regelmatig samenkom om elkaar verder te helpen in onze business. Nu twee dagen verder komt het antwoord glashelder door. Voorleggen aan de groep hoeft niet eens meer!

Het toont voor mij steeds weer de kracht van het onbewuste aan: schrijven plaatst de gedachte in het onbewuste, dat er graag mee aan de slag gaat. Sla het bekende boek van Ap Dijksterhuis er maar op na.


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Share

3 thoughts on “Denk je jezelf vast? Opschrijven die gedachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.