De Week van de Ondernemer 2012: aanrader voor elk ondernemend mens

foto Anne Zuidhof Gisteren was ik aanwezig op de Dag van de Ondernemer 2012. Een mooie dag met boeiende sprekers en dito toevallige ontmoetingen. Af en toe is het gewoon nodig uit je werk te breken en een dag rond te lopen op zo’n dag. Nieuwe inzichten laten binnenstromen en kijken wat dat met je doet. Voorlopig heb ik weer genoeg inspiratie opgedaan om over na te denken. Dankzij sprekers die ieder op hun eigen manier oproepen je bewust te blijven van waar je mee bezig bent, en waar je het voor doet. Bedankt voor jullie inspirerende verhalen Taco Oosterkamp, Huub van Zwieten, Arko van Brakel en Danny Mekic! Bedankt ook iedereen met wie ik verder van gedachten kon wisselen.

Het gaat tijdens de WvdO natuurlijk veel over medewerkers binnen jouw organisatie. Toch voelde ik me er als zelfstandige (Zonder Personeel dus…) prima thuis. Veel principes, bijvoorbeeld over het motiveren van je medewerkers van Huub, zijn namelijk prima naar mijzelf te vertalen. Al was het maar om te ervaren dat sommige vroegere werkgevers duidelijk een kans gemist hebben door Huub niet in huis te hebben gehaald ;-)

Rode lijn voor mijzelf tijdens de WvdO is de oproep om lol te hebben en te houden in je werk. Bij alle sprekers kwam die lol in hun eigen werk duidelijk naar voren. Voor mij erg herkenbaar: Het betekende dat ik twee jaar terug uit volle overtuiging mijn baan opgezegd heb om te kiezen voor mijn eigen eenmans onderneming, omringd door een zwerm van mede-zelfstandigen. Een onderneming met als leidraad: “drukbezette zelfstandige werkers een blijvend lege inbox en grip op hun planning geven, zodat ze met meer plezier hun werk doen en (weer) toekomen aan hun eigen plannen”. Die leidraad is in de loop van de tijd herhaaldelijk veranderd tot wat het nu is. Het laat mij zien of ik me met de juiste dingen bezighoudt. Vaak dient zich iets leuks aan (nieuw idee, mogelijke samenwerking) terwijl een blik op de missie zegt: niet doen. Heel inzichtelijk. Kan trouwens 2 dingen betekenen: ofwel onmiddellijk stoppen, ofwel de leidraad is aan verandering toe. Beide zijn prima.

Ik denk lekker door. Denk je met me mee over wat jou motiveert, wat je gaande houdt in je werk? Jouw leidraad is hieronder van harte welkom. En kom volgend jaar met me meen aar de WvdO, die wordt vast en zeker weer georganiseerd!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.