Audiocursussen

Hieronder een overzicht van alle beschikbare audiocursussen.

 

Audiocursus “Braindump je hoofd leeg!”

Vergeet je vaak dingen te doen, doe je ze te laat en heb je allerlei dingen die maar in je hoofd blijven rondzweven? Wat jij nodig hebt is rust in je hoofd. Met de Braindump krijg je dat voor elkaar, iedere keer weer.  Aanschaffen en direct beluisteren.


Serie “De 5 sleutels voor overzicht en rust in je werk”

1. grip op je inbox –  tem het inboxmonster!

Ieder jaar krijgen we met z’n allen steeds weer meer mail op ons af. Het is belangrijk niet teveel met die mail en je inbox bezig te zijn. Voorkom dat je mailbox een TODO-lijst wordt.
Je e-mail en je inbox de baas zijn is de basis die voor ieder van ons in orde hoort te zijn.  Info en aanschaffen.

2. kom in de actiestand – de kunst van het snel gaan beslissen

Voor mij houd de actiestand in dat je voortdurend besluiten neemt over alles wat er op je afkomt – op het moment dat het jou onder ogen komt. Je hebt hiervoor nodig een Betrouwbaar Systeem buiten je hoofd waar je al die zaken in kwijt kunt: behalve dingen die via mail of op een andere manier op jouw bord komt gaat het ook om wat zich aan jouw eigen brein ontspruit. Ideeën, het herinneren van iets dat je nog moet doen.
Het Betrouwbaar Systeem zorgt voor rust in je hoofd en stelt je in staat de juiste beslissingen te nemen. Deze training duurt ruim 1 uur legt de complete basis en geeft je een uitgebreid stappenplan zodat je zelf met de inhoud aan de slag kunt.  Info en aanschaffen.

3. je focus vasthouden – het belang van de juiste dingen doen

Wanneer je hard bezig bent je actielijst af te vinken, is het natuurlijk wel fijn wanneer die afgeronde acties ook een concreet doel dienen. Inzicht in alle belangrijke aspecten van je leven en je werk is daarom van groot belang. Wat drijft jou, wat zijn je doelen, waar werk je naartoe? Wanneer je een helder antwoord hebt op deze vragen wordt het veel gemakkelijker je met die juiste dingen bezig te houden. Dat geeft jouw werk veel meer impact.  Info en aanschaffen.

4. tijd is kostbaar – meer doen in minder tijd

Wanneer je tijd kon kopen, zou je er veel geld voor overhebben, of niet? Helaas is de werkelijkheid anders: voor je het weet is er weer een werkdag voorbij terwijl het werk nog lang niet af is. Gelukkig zijn er allerlei manieren om op tijd te besparen: van kleine dingen die je vaak doet tegelijkertijd doen, tot aan het automatiseren van door jou veelgebruikte programma’s en snel tevoorschijn toveren van veel getypte teksten. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Maak je werk minder saai en houd tijd over om aan de werkelijk belangrijke zaken te besteden. Info en aanschaffen.

5. grip op je informatiestromen – laat je tools én je brein voor je werken

Je gebruikt allerlei tools om je werk te doen. De eerder genoemde mailbox, maar ook allerlei online tools, informatiesystemen, een archief, moderne communicatiemiddelen. En wat dacht je van die app waarmee jij je taken beheert? Haal jij alles uit je tools wat daar in zit? In deze snelle tijd waarin een overvloed aan informatie op je afkomt is een goed plan nodig om daar mee om te gaan. Weet wat je wilt en blijf zelf in control, anders word je overspoeld door een informatie-tsunami van ongekende omvang. Info en aanschaffen.