Mijn aanpak

Mijn naam is Arjan Zuidhof en mijn begeleiding begint meestal bij die onoverzichtelijke takenlijst of overvolle mailbox. En al snel blijkt dat het echte probleem dieper zit, dieper in jezelf en dieper in de organisatie. Want die takenlijst en inbox zijn niet zomaar zo uitgedijd. Dat komt omdat het de meeste medewerkers ontbreekt aan een goed overzicht van álle systemen die er in de organisatie rondzweven, en die daarnaast constant geïntroduceerd, vernieuwd en weer uitgefaseerd worden. Toch bestaat jouw werk er deels uit over dat alles het overzicht te houden. Lastig! Het is helder: er is meer nodig dan een standaard training timemanagement of ‘grip op je inbox’.

Mijn ervaring is dat coachings- en trainingstrajecten rond het veranderen van werkwijze altijd maatwerk zijn. Zeker als daar meerdere mensen uit verschillende functiegroepen bij betrokken zijn, en er met verschillende systemen gewerkt wordt waar de nodige beveiligingsaspecten bij komen kijken.

Ik heb gemerkt dat een theoretische training mensen in de regel enthousiast maakt, maar dat het doorvoeren hiervan in praktijk het lastigste onderdeel is. De waan van de dag maakt dat er altijd zaken zijn die meer prioriteit lijken te hebben, dan het opzetten van een aangepast of nieuw systeem. Daarom koppel ik aan de theoretische onderdelen altijd 1-op-1 begeleidingsmomenten, waarin de theorie direct wordt toegepast op de dagelijkse werkzaamheden van dat moment. Bij de haperingen en vragen die daarbij optreden kan ik dan direct meedenken en oplossen aandragen.
Bij grotere trajecten wissel ik de theorie- en praktijkmomenten af, zodat veranderingen stapsgewijs worden eigen gemaakt en uiteindelijk daadwerkelijk worden toegepast in het werk.

Mij kracht zit in het snel inzicht krijgen hoe een organisatie en hun systemen werken. Van daaruit kan ik snel inschatten hoe je alles op elkaar kunt laten aansluiten zodat jij en je team exact weten wat je op elk moment te doen staat. Acties worden op het juiste moment uitgevoerd, jij weet voortdurend op wie jij nog zit te wachten. En wat nu minder relevant is zie je later, op het juiste moment, pas weer terug. In plaats van elke keer dat je je mailbox opent, want dat is toch wat er nu gebeurt? Mijn werkwijze is via groepstraining gecombineerd met kleinschalige coaching. En mocht je helemaal zelfstandig aan de slag willen, neem dan een kijkje bij mijn audiocursussen.

Neem gerust vrijblijvend contact op!

arjan-spanje-2016 

Vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op!
  1. (required)
  2. (valid email required)
 

cforms contact form by delicious:days

PS: wil je echt het naadje van de kous over Arjan weten, lees dan mijn uitgebreide bio van hoe ik hier gekomen ben

Share