2013, ik heb er zin in! Jij ook? Mijn verhaal

“Wil je je dromen bereiken, wees dan niet bang voor de toekomst”

foto Anne Zuidhof Zo aan het begin van 2013 mag ik terugkijken op ruim 2 jaar zelfstandig ondernemerschap. In die tijd heb ik mijzelf enorm kunnen ontwikkelen. Daar ben ik blij mee en ontzettend dankbaar voor. Nog altijd leer ik bij, dat zal wel nooit stoppen. Het stelt mij in staat jou en een groeiende groep anderen steeds beter te kunnen helpen. Heel blij ben ik met het feit dat al heel wat van jullie met de eind 2012 ontwikkelde audio-training aan de slag zijn die je een geweldige boost in je productiviteit. Achter de schermen wordt ook hard gesleuteld aan nieuwe programma’s. Deels gaan die zich online afspelen, deels offline – in het Echte Leven. Ik zie er enorm naar uit met jullie aan de slag te gaan, of dat nou In Real Life is of online.

Het is wel eens anders geweest…

Trouwens, dat werken aan mijn eigen dromen ging niet altijd van een leien dakje. Tot een aantal jaren terug werkte ik zonder al te veel motivatie in loondienst. Het ging redelijk, alleen er zat geen ontwikkeling in. En dat gaat zich wreken. Eind van het liedje was dat ook ik mij elke dag naar m’n werk sleepte, om plichtmatig ‘dingen te doen’ tussen 8 uur en half 5. En dat was het. Hoezo laserfocus, hoezo aandacht voor belangrijke zaken? Als ik heel eerlijk ben was het vooral u vraagt, wij draaien. Ik stel me zo voor dat jij nu misschien in precies dezelfde situatie zit.

Ik merkte gaandeweg wel dat mijn houding anders was dan die van veel collega’s om mij heen. Die hadden het bijltje er al echt bij neergegooid. Hadden geen verwachtingen meer, en hadden het al hakken in het zand zettend vooral over hoe slecht het werk georganiseerd was, en hoe er helemaal niet naar hen geluisterd werd. Ergens realiseerde ik mij heel goed dat dat slechts 1 kant van het verhaal is: het kan prima zijn dat die ander geen aandacht voor jou problemen heeft. Maar heb je ooit echt je er voor ingezet die problemen op een positieve manier aan de orde te stellen? Zeker weten dat met de juiste instelling er wel geluisterd wordt. En als dat echt niet het geval is, is het hoog tijd je biezen te pakken. Zodat je niet dat klagende mannetje aan het einde van de gang wordt *ieuw*

2013 wordt anders. Voor mij ..en ook voor jou?

foto Anne Zuidhof Terugkijkend kan ik me niet voorstellen dat het zo lang heeft geduurd voor het roer bij mij omging. Voordat ik mijn baan opzegde en 100% voor het zelfstandig ondernemerschap ging. En bovenal: het zélf doen, doen waar mijn hart ligt. Toch was het blijkbaar nodig, dat erbij hangen en een periode van mijmeren en besluiteloosheid. Wat nou de echte reden voor die omslag was? Vooral het realiseren dat wanneer je iets met je dromen wilt doen, vooral niet te bang moet zijn voor de toekomst.

Vanaf de dag dat de Beslissing genomen werd is het hard is gegaan. Brainstormen, plannen maken en bijstellen, acties uitzetten, en hard maar gefocust aan de slag. En daar bleek ik wél erg goed in. Alleen in die baan was er iets dat me tegenhield. Een soort weerstand waar ik nog altijd niet bij kan. Alsof je autorijdt met een lekke band. Het kan wel, brengt je alleen niet ver en is ook niet goed voor je. Tegenwoordig zijn mijn spreekwoordelijke banden van een topmerk, perfect gebalanceerd en precies op de juiste spanning. Klaar voor de start.

Tegenwoordig mag ik een hoop mensen helpen zelf ook hun focus weer te ontdekken. Dat maakt mij blij, en hen ook. Natuurlijk gaat dat niet zonder vallen of opstaan. Zeker in het begin was het afwachten of die workshop wel vol zou raken, of die nieuwe training wel zou aanslaan. Dat zorgen maken is iets dat ik nu gelukkig – meestal ;-) – helemaal los kan laten. Het gaat er niet om hoeveel deelnemers naar je training komen. Het gaat er om dat je steeds leert van wat je doet: misschien was je aanpak niet goed. Of leeft er geen vraag rond dit onderwerp. Dan doe je het de volgende keer gewoon anders. Continue verbeteren. In de software ontwikkeling is dat al langer een trend. Ik heb geleerd dit ook in mijn werkzaamheden te gebruiken. Voor mij is continue verbeteren een soort levensstijl geworden. Zodat ik jou een korte intensieve audio-training kan bieden om je productiviteit fors te verbeteren. En je anderzijds een intensieve dag lang naar een compleet nieuw niveau van focus kan begeleiden.

Ik heb echt zin in 2013. Jij hopelijk ook!

Wat zijn jouw dromen voor 2013… laat je ze hieronder weten?


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

3 gedachten over “2013, ik heb er zin in! Jij ook? Mijn verhaal

  1. Pingback: Hoe word je gelukkig? Een spoedcursus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.