Tien redenen waarom Twitter zo leuk is!

Zonder moelijke woorden – Twitter is zo leuk omdat:

  1. je heel eenvoudig nieuwe mensen leert kennen (en dit werkt echt, kan ik uit eigen ervaring melden!)
  2. je spontane ideetjes aan een groep meedenkers kunt voorleggen – liever afgeschoten op Twitter dan na de lancering van je product
  3. het een voorproefje laat zien van de de nieuwe economie
  4. het een goede plek is om aan je whuffie saldo (juni 2015: link niet meer beschikbaar) te bouwen!
  5. als je een vraag hebt waar je zelf het antwoord niet op hebt,  jou netwerk dat vaak wel heeft
  6. je anderen kunt helpen aan een antwoord op een prangende vraag
  7. je zo wel een goede #loodgieter vindt in de buurt van #Amsterdam (*)
  8. je maar 140 karakters hebt en daarom leert kernachtig te formuleren
  9. Twitter nog gezelliger is dan een kroeg. En last but not least:
  10. het 24 uur per dag geopend is!

(*) Vooruit, toch een moeilijk woord. ‘#’ is de hashtag, die je Twitter veel tegenkomt. Je kunt er een bepaald woord later eenvoudig mee terugvinden. Handig bij seminars en conferenties. Of in een discussie over een zeker onderwerp. Gewoon een tag afspreken, en die allemaal gebruiken.

Dit is bij lange na geen uitputtende lijst. Zie het als een teaser met een oproep om je ook eens richting Twitter te begeven, als je dat nog niet gedaan hebt. Het is echt leuk! En zeg gerust even hallo als je er toch bent. O, en ken je al de manier om een twitter filter aan te maken?

Disclaimer: mijn inspiratie vond ik in deze column op nu.nl waarin een verwijzing naar de ultieme presentatie in 65 slides van Erwin Blom. In een bij vlagen hilarische slideshow legt hij kernachtig uit waarom Twitter nou zo leuk is. 65slides, maar je klikt er zo doorheen. Ga gerust even kijken.


PROFESSIONAL OF TEAMLEIDER: heb jij -of heeft je team- het veel te druk en wil je minimaal 1 uur per persoon per dag vrijspelen?
Via de artikelen op mijn website lees je al heel veel over wat je zelf kunt doen. Wil je een stap verder dan is ondersteuning vanuit een degelijke basis belangrijk. Ik kan vanuit jarenlange ervaring als trainer/coach die basis bieden. Lees meer over mij, Arjan Zuidhof, kijk wat klanten over mij zeggen, blijf op de hoogte via de mail updates. Of kijk hoe ik jou en je team kan begeleiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.