Over Arjan

…vervolg van Over Arjan pagina…

ARJAN, WAT IS JE ACHTERGROND?

Goed dat je het vraagt ;-)  Al jaren paste ik zelf manieren toe om mijn werk slimmer te doen: snel e-mail afhandelen, van alles automatiseren. Ook zette ik een werkend systeem waarmee ik precies wist wat ik moest doen. En dan wel zo dat wat ik deed in lijn was met mijn eigen langere termijn doelen. Ik was in die tijd software ontwikkelaar. Programmeurs zijn bekend vanwege hun ellenlange pogingen hele kleine dingen te optimaliseren. Micro-optimalisatie noemden we dat. Zelf zag ik het nut daar niet van in. Liever besteedde ik tijd aan de grote lijn: wat is nu belangrijk om te doen, en waar wil ik naartoe als persoon? Het in lijn brengen van acties en lange termijn doelen is een hele ontdekkingsreis geweest, kan ik je zeggen…

Fast forward 2009. Ik zag dat veel mensen om mij heen baat hadden bij mijn suggesties. Ik begon presentaties te verzorgen, waar ik veel mensen op het juiste spoor heb kunnen zetten. In die tijd realiseerde ik me dat dit mij ontzettend veel energie gaf. Hier wilde ik mijn werk wel van maken!! Maar als software ontwikkelaar word je geacht vooral achter een scherm te zitten. Toen het besluit genomen met mijn part-time baan te stoppen en toe te werken naar zelfstandig ondernemerschap. Best een grote stap, volgens mijzelf en velen in mijn omgeving. En natuurlijk is dat ook zo; het is compleet nieuw avontuur dat ik langzamerhand in de vingers begin te krijgen. Een echte ontdekkingsreis met valkuilen en hoogtepunten. Wel kan ik je zeggen dat er niets mooiers is dan je eigen droom na te volgen.

De klanten kwamen al snel, er blijken veel mensen die behoefte hebben aan meer grip op inbox en informatie. Dit alles resulteerde er eind 2010 in dat ik de parttime baan die ik nog in de software ontwikkeling had, heb opgezegd. Nu dus volledig aan de slag als trainer en vooral persoonlijk begeleider. Ontzettend mooi werk om te doen! Mijn visie is dat persoonlijke begeleiding uiteindelijk effectiever is dan groepstraining. De effecten die ik zelf in 1-op-1 trajecten zie, zijn enorm. Doordat ik al jaren zelf de technieken toepas waar mijn klanten nu de vruchten van plukken, neem ik een reusachtige trukendoos aan ervaring mee. Mijn onderscheidend vermogen is dat ik heel snel inzie welke onderdelen uit die doos juist voor jou geschikt zijn

 

WAT VIND JE HET MOOIST OM TE DOEN?

Het mooist is het persoonlijk begeleiden van klanten. Er is niets gavers om te zien hoe iemand die jaren heeft geworsteld met e-mail in enkele sessies helemaal opbloeit. Vaak spelen ook andere werkgerelateerde problemen. Door nieuwe handvatten aan te reiken kan vaak in korte tijd al veel worden bereikt. Dat is iets wat je in groepstrainingen minder hebt. Persoonlijk ben ik dan ook van mening dat groepstrainingen altijd vergezeld dienen te gaan van persoonlijke begeleiding. Tenminste, in die situaties dat je echt verandering wilt bewerkstelligen bij de aanwezigen.

 

STOP MET WORSTELEN, IK HELP JE GRAAG EN SNEL

Arjan Zuidhof helpt jou en jouw team verder op het gebied van Slimmer Werken. Via een workshop, inspiratie-sessie of 1-op-1 training (telefonisch, face-to-face, MSN, Skype, …) krijg je snel nieuwe inzichten. Je gaat altijd direct met nieuwe inzichten aan de slag. Zonder lange trajecten kun je al snel het zogenaamde laaghangend fruit plukken. Neem eenvoudig en vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier. Ik neem dan snel contact met je op. Of beter nog: bel mij gerust op het nummer hier onder.
Een hartelijke groet,

Verder naar contact of diensten

Share